Elektrikli Geleceğin Şık Tasarımı Olan Mini Aceman Tanıtıldı

Elektrikli Geleceğin Şık Tasarımı Olan Mini Aceman Tanıtıldı

Mini Aceman, BMW Grubu’nun bünyesinde yer alan Mini markasının tamamen elektrikli olarak satışa çıkardığı ve şehir içi ulaşıma yönelik heyecan verici yenilikçi fikirleri bir araya getiren bir crossover SAV modelidir. Mini’nin ürün gamında Cooper ve Countryman arasındaki boşluğu dolduran Aceman, özgün Mini stilini akıllı işlevsellik, sürüş heyecanı ve tamamen elektrikli sürüş verimliliğiyle birleştiriyor.

Duygusal E-Mobilite

Mini Concept Aceman, sürdürülebilir ve bağlantılı otomobiller için yeni bir dönemi temsil ediyor. Teknolojik gelişmeleri, karizmatik sadeliği ve sürüş heyecanını bir araya getiren bu model, Mini’yi Mini yapan özelliklerle öne çıkıyor: heyecan verici oranlar, özgün çizgiler ve akıllı işlevsellik.

Tasarım ve Estetik

Mini Aceman, zamansız ve sofistike tarzından ödün vermeyen çevik ve güçlü tasarımıyla yeni bir maceranın başlangıcını temsil ediyor. İç tasarımda yeni bir minimalizm anlayışı benimseyen Aceman, iç mekanın tamamında klasik ve sportif Mini tasarım öğelerini şık el işçiliğiyle birleştiriyor.

Performans ve Verimlilik

Aceman modeli, iki farklı versiyonla satışa sunulacak: Aceman E ve Aceman SE. Aceman E versiyonu 135 kW (181 hp) maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üreten bir elektrik motoruna sahipken, Aceman SE ise 160 kW (215 hp) maksimum güç ve 330 Nm tork üreten daha güçlü bir motora sahip. Aceman E’nin 40.7 kWsa’lik bataryası 310 km WLTP menzili sağlarken, Aceman SE’nin 54,2 kWsa’lik bataryası otomobile 406 km menzil sağlıyor.

Sürdürülebilir Gelecek

Mini Aceman, sürdürülebilir malzemelerin kullanımıyla da dikkat çekiyor. Detaylara ve kaliteye büyük özen gösterilerek işlenen sürdürülebilir malzemelerin tamamı geri dönüştürülmüş plastikten üretilmiştir.

Teknoloji ve Güvenlik

12 adet ultrasonik sensör ve dört adet çevre görüş kamerasına sahip yeni Aceman, uzaktan park etme ve Sürüş Asistanı Plus gibi gelişmiş teknolojiler sunuyor. Yeni Mini Aceman modelinin üretimi Çin’de başlayacak ve 2026 yılında İngiltere’de devam edecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar